Projekto partnerių susitikimas Kaštonų pagrindinėje mokykloje

Š. m. gegužės 27 – 31 d. vyko antrasis projekto „Upės pasakoja“ partnerių susitikimas. Į mokyklą atvyko delegacijos iš Graikijos, Italijos, Portugalijos bei Rumunijos – iš viso 13 mokytojų bei 25 mokiniai. Mokiniai gyveno šeimose, už ką mes be galo dėkingi mūsų bendruomenės nariams, kurie juos priėmė į savo namus.
Vizito metu vyko legendų apie savo šalį pristatymai, buvo pasikeista informacija apie socialinius, kultūrinius, ekonominius bei aplinkos skirtumus, egzistuojančius Europos šalyse. Buvo numatytos veiklos gairės kitam susitikimui, kuris vyks Italijoje spalio mėnesį.
Svečiai apžiūrėjo Biržų rajono įžymybes – Radvilų pilį, Astravo rūmus, Kirkilų apžvalgos bokštą bei karstinius ežerėlius, Karvės olą… Jie taip pat dalyvavo edukacinėse veiklose muziejuje, ragavo tradicinių lietuviškų patiekalų, mokėsi lietuviškų liaudies šokių. Viena diena buvo skirta pažinčiai su Lietuvos sostine Vilniumi.
Savaitė prabėgo tarsi viena akimirka ir jau reikėjo atsisveikinti su svečiais, kurie per šį laiką tapo mūsų draugais. Lauksime kitų susitikimų, kurie vyks Italijoje, Portugalijoje ir Rumunijoje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas